Svadobné trendy 2021: Na čo nezabudnúť pri svadobných prípravách?

Svadba je výnimočnou udalosťou v živote každého človeka. Už mesiace či roky dopredu sa na ňu tešia nielen snúbenci, ale aj ich rodiny a okruhy priateľov. V dôsledku celosvetovej pandémie koronavírusu to od roku 2020 so svadbami nevyzerá dvakrát ružovo. Zlepšujúca sa situácia a uvoľňovanie opatrení však nasvedčujú tomu, že svadobná sezóna 2021 predsa len bude a pomaly už aj je. Aké sú svadobné trendy pre rok 2021?

Svadba 2021

Nevesta

Aj v roku 2021 sa objavuje čoraz viac atypických svadobných šiat. Nevesty chcú vyniknúť a neboja sa aj experimentovať. Obľúbené sú kvetinové vzory či aplikácie, hlbšie výstrihy, priehľadné živôtiky. Dlhodobým trendom sú aj folklórne motívy, ktoré svadobné šaty oživia farbami a zaujmú. Novinkou je vyššia ponuka šiat s rukávmi.

svadobne trendy 2021

Svadobné trendy 2021 reflektujú aj pandémiu. Časť neviest totiž vyhľadáva svadobné šaty, ktoré vie využiť aj v budúcnosti, keďže ide o pomerne vysokú investíciu. Trendom je aj jednoduchosť. Tento fakt je ovplyvnený aj pandémiou, kedy sa svadby konali v skromnejších možnostiach a tradičné bohaté šaty neviest nepasovali do jednoduchších svadobných pomerov.

V rámci účesov sa upúšťa od klasických bohatých drdolov. Nevesty aktuálne preferujú boho a rustikálny svadobný štýl s uvoľneným účesom – zapleteným vrkočom, rozlietanými pramienkami či kvetinovými ozdobami.

Ženích

Čo sa týka ženíchovho outfitu, pri výbere obleku – jeho farebné prevedenie či štýl – majú páni čoraz voľnejšiu ruku. Vďaka obľúbenosti boho štýlu pri nevestách sa aj u ženíchov prechádza na uvoľnenejší a neformálnejší výzor. Zároveň je však trendom aj formálnosť pri svadobných oblekoch. Hitom sezóny je sako s dvojradovým zapínaním a veľký boom zažíva aj vesta k obleku, ktorá vie oživiť svadobný oblek a dodať mu štýl.

ženích a svadobné trendy 2021

Svadobná košeľa nepodlieha trendom – stále musí byť kvalitná, príjemná, pohodlná a najmä vzdušná. Už dávno nie je pravidlom, že k svadobnej košeli patrí výlučne biela svadobná kravata. Vďaka voľnejšej ruke môže ženích siahnuť po farebnejších prvkoch svojho svadobného outfitu. Doplnky tak budete vedieť využiť aj v iných outfitoch.

Ak je ženích otvorený farebným kombináciám, môže si outfit vyskladať z farieb roka 2021 – žltej a sivej. Okrem toho sú obľúbené farby vínová, tmavomodrá či tmavozelená, vracia sa do módy aj károvaný vzor na obleku.

svadobne trendy 2021

Svadobná výzdoba

Pre rok 2021 inštitút farieb Pantone vyhlásil 2 farby – Ultimate Grey a Illuminating Yellow. Predstavujú hrejivé a optimistické spojenie, ako aj silu a pozitivitu. Nie každému sa však kombinácia žltej a sivej musí páčiť. Okrem toho sú v rámci výzdoby stále v kurze aj zemitejšie farby – škoricová, červenohnedá – či dusty rose farba.

Čo využiť na svadobnú výzdobu?

  • Metalické prvky, pretože metalické odtiene – meď a bronz – patria rovnako medzi trend aktuálnej sezóny. V rámci výzdoby môžu byť odtiene na svietnikoch, vázach, stojanoch či dokonca aj na svadobnej torte.
  • Trendom sú aj geometrické tvary, ktoré výzdobu ozvláštnia. Môže ísť o detaily ako stojany, rámy na fotografie, zapichovačky, svietniky…
  • Výzdoba v štýle greenery stále patrí medzi obľúbené a predovšetkým štýlové. Táto výzdoba si zakladá predovšetkým na odtieňoch zelenej, ktoré sú všade okolo nás. Kedysi tento štýl výzdoby nebol obľúbený, pretože pôsobil chudobnejšie oproti bohatým kvetinovým výzdobám. Dnes to však už neplatí, pretože greenery patrí medzi top trend v svadobných výzdobách už pár rokov.
  • Visiace kvetinové dekorácie, ktoré visia zo stropu ponad stoly. Hodia sa ku každému svadobnému štýlu a vďaka nim získate viac miesta na stoloch.

Ak hľadáte čosi netradičnejšie, na svadobnú výzdobu už niektoré nevesty využívajú aj sušené kvety či macramé ozdoby. Na fotografiách vyzerajú pôsobivo neónové svietiace nápisy s romantickým posolstvom. Už samozrejmosťou na svadbách býva candy bar, ktorý ladí so zvyškom výzdoby, či fotokútik/fotostena.

Kvetom svadobných kytíc pre rok 2021 je georgína (dahlia), ktorá je dostupná v širokej škále farieb a je tak zladiteľná k akejkoľvek svadobnej výzdobe. Rastie počas roka pomerne dlho a hodí sa napríklad k eukalyptu, hortenzii, pivónii či ružiam.

Svadobné oznámenia

Svadobné oznámenie by malo ladiť so štýlom vašej svadby. Ak sa chcete pritom držať trendov, stavte napríklad na ekologické oznámenia z recyklovaného papiera, priehľadné oznámenia či laserom vyrezávané svadobné oznámenia.

Samozrejme, svadobné trendy 2021 nie sú povinné pre všetkých snúbencov. Či sa už rozhodnete držať ich, alebo si pripravíte svadbu podľa vašich snov, je len a len na vás. Najdôležitejšie predsa je to, aby ste si svadobný deň užili vy – ženích a nevesta. Držíme vám palce pri realizácii vášho dňa D.

Prečítajte si aj náš blog o základnej výbave ženícha alebo si nechajte poradiť, ako správne zvoliť veľkosť košele.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.