Ako obliecť prváka do školy?

Máte doma prváčika? Počítate posledné dni do začiatku školského roka? Pripravili ste mu školskú tašku, vykúpili papiernictvo a nezabúdate ani na kvety pre pani učiteľku? Nezabudnite však ešte na jednu dôležitú vec, a tou je outfit vášho malého – veľkého pokladu. Nemusíme vám predsa hovoriť, že prvý dojem je veľmi dôležitý a oblečenie prváka na prvý školský deň by ste preto mali vyberať mimoriadne starostlivo.

Aj malý muž sa chce parádiť a ukázať sa medzi novými spolužiakmi v čo najlepšom svetle. Vy ste tu na to, aby ste mu v tom pomohli. Pozor však, aby ste to nechtiac neprepískli. Napríklad množstvo značkových kúskov oblečenia narobí viac škody ako osohu a rovnako príliš výstredné kúsky odevu zbytočne pritiahnu neželanú pozornosť.

Ideálne je vsadiť na klasikuvkusné nohavice a elegantnú košeľu. V prípade detí nie je krokom vedľa ani košeľa s krátkym rukávom, takže v horúčavách nemusíte svoju ratolesť nútiť obliecť si model s dlhým rukávom.

Farebné modely

Deti milujú farby, preto nemusíte trvať na klasickej bielej. Vkusné košele nájdete aj v pestrých farbách, ktoré im vôbec neuberajú na elegancii. Či už sa vám viac zapáči modrá s jemnučkým vzorom kociek alebo výrazná červená kombinovaná s tmavomodrou, váš synček bude v ktorejkoľvek z nich veľký fešák.

Jemné vzory

Veľmi dobre kombinovateľné sú aj košele s jemným vzorom. Elegantná biela košeľa z kvalitného materiálu, ktorú zdobia drobné a nevtieravé abstraktné vzory, vynikne s akýmikoľvek tmavšími, samozrejme jednofarebnými, nohavicami.

Klasická biela košeľa

Veľmi dobrou investíciou môže byť kúpa kvalitnej klasickej bielej košele, ktorú vaše dieťa vynosí aj na iné slávnostné príležitosti. Nemáme pritom na mysli len svadby, ale i rôzne návštevy divadelných predstavení či oslavy narodenín, prípadne odovzdávanie vysvedčení. Dbajte len na to, aby bola biela košeľa vyrobená z kvalitného materiálu a disponovala skvelým strihom.

Malé doplnky s veľkým efektom

Každú košeľu v elegantnejšom duchu povýši uviazanie motýlika. V súčasnosti je na trhu obrovský výber modelov, a to naozaj nielen pre dospelých. Nezabúdajte na to, že je váš syn stále len dieťaťom a skúste pokojne práve motýlikom jeho outfit odľahčiť. Jednotlivé výrobky sú nielen štýlové, ale majú i nastaviteľnú dĺžku a zapínanie na háčik, takže sa vášmu drobcovi pekne prispôsobia. V ponuke sú napríklad veselé motýliky s batmanom, modely vo výrazných farbách či motýliky, ktoré sa predávajú v sete otec a syn a vďaka ktorým bude váš synček zladený s ockom na každej významnejšej rodinnej oslave.

Nezabúdajte však na to. že oblečenie prváka je síce dôležité, ale oveľa dôležitejšie je, aby sa vaše dieťa prvý deň školy cítilo výnimočne a hrdo. Roky totiž bude na tento pocit spomínať.