Základná výbava ženícha

Svadba je krásnym momentom v živote dvoch ľudí, ktorí sa ľúbia a svoju lásku chcú spečatiť aj zoficiálniť. Prípravy na tento životný míľnik bývajú náročné aj nákladné. Aj keď sa omnoho častejšie v spoločnosti rieši otázka, aké šaty bude mať na sebe nevesta, podstatný je aj outfit ženícha. Nemôže predsa pri svojej krásnej mladomanželke vyzerať zle, nemyslíte? Základná výbava ženícha je rovnako dôležitá.

Poďme sa preto spolu pozrieť na to, čo všetko je súčasťou ženíchovho outfitu počas svadobného dňa.

1. Spodná bielizeň

Svadobný deň je dlhý. Naozaj dlhý – od ranných príprav, stretnutia s rodinami, sobáša, fotenia, prvého tanca, hostiny až po redový tanec a odprevádzanie posledných hostí. Možno sa to nezdá ako dôležitý detail, ale spodná bielizeň budete mať na sebe počas celého dlhého dňa a ak bude napríklad zo 100 % priedušnej bavlny, bude to pre vás, vašu pokožku a váš komfort lepšie než spodná bielizeň z umelých materiálov.

Ženíchovi by nemalo chýbať neviditeľné tričko. Ide o efektívnejšie riešenie polopresvítania bielej košele aj potu pod pazuchami. Neviditeľné tričko telovej farby – tielko bez rukávov alebo tričko s rukávmi – vám pomôže zvládnuť svadobný zhon ľavou-zadnou.

2. Svadobná košeľa

Toto je kúsok, ktorý je základom svadobného outfitu. Preto skrátka musí svadobná košeľa na ženícha sadnúť ako uliata – zaslúži si byť vyskúšaná naživo. Samozrejmosťou pri svadobnej košeli je kvalitný materiál – s čo najväčším zastúpením prírodného vzdušného zloženia.

Pri výbere svadobnej košele dajte pozor na farbu – biela má viac odtieňov ako iba jeden 🙂 Najlepšie je zladiť odtieň košele s odtieňom šiat nevesty. Rovnako si vyberajte košeľu na základe jej golieru tak, aby ladila ku kravate alebo motýliku, ktorý si plánujete dať. Svadobná košeľa si zaslúži punc noblesy, preto stavte na francúzske manžety.

Pozor, svadobná košeľa by nemala mať vrecko.

3. Oblek

Svadobný oblek dá krásne vyniknúť svadobnej košeli a postave ženícha. Jeho výber si nenechávajte na poslednú chvíľu, najmä ak máte atypickú postavu a oblek si bude vyžadovať mierne krajčírskej úpravy.

V súčasnosti je výber svadobných oblekov naozaj široký a pomerne voľný. Máte svadbu vonku v záhrade – pokojne si vezmite zelený či hnedý oblek so vzorom. Ak máte svadbu na pláži, smelo siahnite po svetlom béžovom obleku. Ak vám to pri rozhodovaní pomôže, najtypickejšou farbou pre svadobný oblek je modrá.

4. Svadobné doplnky

Trenírky, neviditeľné tričko, košeľa aj oblek by bol – mám pokoj. Myslíte? Ešte čosi vám chýba – síce malé, ale dôležité pánske doplnky. Práve tie totiž podčiarknu celkový štýlový outfit ženícha. Medzi svadobné doplnky patrí svadobná kravata, prípadne motýlik – výber je na ženíchovi, manžetové gombíky, ktoré vedia krásne vyjadriť napríklad záľuby ženícha. Ďalej môže ženích siahnuť po ozdobnom páse či trakoch. Čo sa týka ozdobnej vreckovky v náprsnom vrecku na saku, vzhľadom na to, že ženích máva svadobné pierko, vreckovka nie je potrebná.

5. Topánky

Na ne ani zďaleka netreba zabúdať. Veď predsa len, ženích v nich strávi celý deň a bude v nich musieť nielen stáť, pózovať na fotografiách, ale aj tancovať a zabávať sa. A to nie je len tak 🙂

Klasikou sú čierne spoločenské topánky, rovnako však vedia pri svadobnom obleku vyniknúť aj hnedé topánky.

A samozrejme, nezabudnúť na posledný kúsok outfitu – ponožky. Ženích už dávno nemusí mať jednofarebné nenápadné ponožky, pokojne siahnite po akomkoľvek vzore a farbe, ktorá je vám blízka a odviažte sa, veď je to vaša svadba 🙂

Tak, to by bola základná výbava ženícha, ktorú ešte môže doplniť aj vestou. Milí muži, nebojte sa a nechajte si poradiť 🙂

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame 🙂