Je pánska košeľa s krátkym rukávom vhodný kúsok na nosenie?

Buď patríte medzi tých, ktorí ju nosia, alebo ju zatracujete. Pánska košeľa s krátkym rukávom je typ oblečenia, ktorý u ľudí vzbudzuje diskusie a vášne. Pravdou je, že krátky rukáv podľa etikety nepatrí na formálne spoločenské udalosti, akými sú plesy či svadby. Na druhej strane však rozumieme, že sú medzi mužmi obľúbené. Prečo? Pozrime sa na to spolu.

Ľudia najmä v minulosti odsudzovali košele s krátkym rukávom, mnohým pripomínali svojím strihom oblečenie, ktoré nosia len vodiči autobusov či úradníci. To však už dlhšiu dobu neplatí. Ako sa vyvíja móda a prinášajú sa nové možnosti, aj košeľa s krátkym rukávom vie pôsobiť vkusne a štýlovo.

Krátky rukáv je ideálny na leto

Asi nemusíme približovať, že košele s krátkym rukávom sú najžiadanejšie najmä v letnom období. Vďaka krátkemu rukávu a príjemného priedušnému materiálu, ich považujeme za ideálne na slnečné a teplé dni. Naše košele s krátkym rukávom majú zloženie buď 80 % bavlna a 20 % polyester, alebo 70 % bavlna a 30 % polyester. Pohodlne sa nosia a zároveň vám nie je tak horúco, jednak pre krátky rukáv, ale aj pre vhodný materiál.

Neformálne alebo aj formálne?

Košeľu s krátkym rukávom by ste prioritne mali nosiť neformálne. Je vhodná na každodenné nosenie do práce, pokiaľ nemáte prísny pracovný dresscode, či na voľnočasové aktivity. Ku casual košeliam s krátkym rukávom nie je potrebné nosiť kravatu či motýlika. Na našom e-shope ponúkame široký výber jednofarebných aj vzorovaných košieľ v strihu Slim aj Klasik s krátkym rukávom, pozrite si našu kolekciu.

Ak vám vaša práca nedovoľuje siahnuť po krátkom rukáve, počas letných dní siahnite po svetlejších farebných odtieňoch a vzdušných materiáloch.

Samozrejme, po košeli s krátkym rukávom siahajú muži čoraz viac aj na formálnejšie udalosti. Je to na uvážení každého pána, či sa chce viac cítiť pohodlne, alebo spĺňať zaužívané (a možno pre niekoho aj zastaralé) pravidlá etikety. Ak vás láka dať si napríklad k svadobnému obleku bielu košeľu s krátkym rukávom, siahnite po doplnkoch, ktoré jej dodajú eleganciu, ako sú traky, motýlik či kravata.

Výber košele s krátkym rukávom

Pri výbere košele s krátkym rukávom vychádzajte z vašej štandardnej veľkosti košele, pomôže vám aj náš článok o správnej veľkosti košele. Krátky rukáv by vám mal končiť v polovici bicepsu. Kratší rukáv by na vás mohol pôsobiť komicky, akoby ste mali menšiu košeľu, dlhší by zas tiež mohol vyzerať, že ste netrafili správnu veľkosť. Pri výbere košele nezabudnite aj na kontrolu šírky rukávu v jeho ukončení, aby vám nebol úplne vypasovaný alebo úplne voľný.

Váhali ste doteraz, či je košeľa s krátkym rukávom tým pravým kúskom pre vás? Veríme, že sme vám trochu pomohli s rozhodovaním.

Ak potrebujete poradiť, pokojne nám napíšte na Facebook alebo Instagram.