Detská košeľa: pripravte vášho školáka na prvý deň!

Koniec leta sa nezadržateľne blíži. Rodičom sa spája najmä s nakupovaním všetkých pomôcok, ktoré deti do školy potrebujú. Popritom by však nemali zabúdať ani na to, že prvý deň v novom školskom roku by sa mali deti cítiť slávnostne. Svoje miesto preto v šatníku má aj detská košeľa.

Je pritom jedno, či začínajú púť školáka po prvýkrát, alebo pokračujú po slastných letných mesiacoch vo svojom vzdelávaní. Obliecť školáčku je obvykle ľahšie, pretože malá parádnica má isto v skrini množstvo obľúbených princeznovských šiat či sukieň.

oblečenie deti do školy

Slávnostne a pohodlne

Čo však s neposedným školákom? V prvý školský deň by ste aj jeho mali zmeniť na slušáka, ktorý ešte nebude nosiť domov žiadne poznámky.

Termín športová elegancia niektorí módni návrhári zatracujú, no pravdou je, že nosiť pohodlné a zároveň elegantné veci zvládnu aj vaše deti. Synovi teda pokojne oblečte bielu košeľu, ktorú nosí len na výnimočne príležitosti. K nej denimové nohavice a keďže je septembrové počasie nevyspytateľné, vybavte školáka aj svetrom.

chlapec - biela košeľa

Nebojte sa farieb

Ak by predsa len počasie bolo od rána slnečné, nebojte sa obliecť školákovi ani krátke nohavice, ktoré doladíte pestrofarebnou košeľou. Môže pritom ísť o športovú košeľu – károvanú či s motívom havajských kvetov.

V prípade, že už máte skúsenosti s vaším krpcom a viete, že slávnostnú košeľu aj tak zničí, stavte aspoň na polokošeľu.

károvaná košeľa

Motýlik a topánky

Najmä menší chlapci majú problém s motýlikom či kravatou, keďže majú pocit, že ich škrtí. Ak má rovnaký problém aj váš syn, tak ho nenúťte. Ak však nemá problém s týmto módnym doplnkom, určite ho zakomponujte do jeho outfitu. Samozrejme, vzorovaného motýlika voľte pri jednofarebnej košeli, aby vynikol.

motýlik - košeľa

S obuvou na nohy si až tak veľmi nelámte hlavu a školákovi obujte jeho obľúbené tenisky, nech nemá na školskom dvore problém naháňať sa s priateľmi.

Sortiment slávnostného oblečenia pre deti – sako, nohavice, detskú košeľu, ale aj dievčenské šaty – nájdete v predajni Unicotex.

Pre zaujímavé tipy či novinky nás sledujte na Facebooku a Instagrame.