Čo by mal o košeliach vedieť svadobný hosť

Pozvali vás na svadbu a vy uvažujete nad tým, čo si obliecť? Mohlo by sa zdať, že páni veľa možností nemajú, ale opak je pravdou. Farba a materiál obleku, farba topánok, motýlik či kravata a v neposlednom rade košeľa. Akú si zvoliť, aby ste boli dokonalý svadobný hosť?

Klasika

V prípade, že ide o tradičnú svadbu, na pozvánke môže byť uvedený typ oblečenia. Napríklad „white tie“ znamená frak s bielou košeľou a bielym motýlikom. V prípade „black tie“ sa očakáva, že prídete v smokingu s bielou košeľou a čiernym motýlikom.

Ak na pozvánke nie je dress code, mali by ste zvoliť bielu košeľu. Poprípade si vyberte farebnú košeľu, ktorá bude ladiť so šatami vašej partnerky. Držte sa však pastelových odtieňov. Oblek by mal s košeľou ladiť a vytvárať príjemnú harmóniu.

Samozrejmosťou je, že košeľa má mať dlhý rukáv, ktorý vyčnieva spod saka približne 1 centimeter.

Minimalizmus

Košele s jemným vzorom, ako napríklad prúžky, môžu taktiež pôsobiť veľmi elegantne. Dôležité je však vybrať vhodný oblek, najlepšie v čiernej alebo tmavomodrej farbe. Aj tu platí pravidlo pastelových farieb, ktoré pôsobia veľmi decentne a nerušivo. Vždy je potrebné myslieť na skutočnosť, že ženích má byť najvýraznejší.

Vzory

Svadba, ktorá sa nesie v modernejšom a voľnejšom duchu, vytvára priestor pre rôzne vzory, ako napríklad malé štvorčeky alebo bodky. Ku košeli si môžete doladiť kravatu, no viac sa bude hodiť motýlik v rôznych farbách. Kotvy či delfíny na košeliach sa však hodia skôr na svadbu pri vode. Svadby voľnejšieho charakteru sú čoraz častejšie, vďaka čomu majú páni priestor na experimentovanie. Vždy by ste však mali zachovať dlhý rukáv.

Káro

Tradičné štvorčeky v podobe obľúbeného kára sú v určitých prípadoch prípustné aj na svadbách. Zas je však potrebné prihliadať na druh svadby. Takýto svadobný extrém sa hodí skôr na netradičnú svadbu, kde sa aj oblečenie ženícha a nevesty nesú v tomto štýle. Ak si však nie ste istí, aká svadba vás čaká, radšej sa vopred informujte, ako by ste mali zvoliť nevhodný odev.

Súčasné svadby dávajú aj pánom obrovskú voľnosť vo výbere oblečenia. Naberte odvahu, vystúpte zo svojej komfortnej zóny a skúste rôzne farby či vzory. Možno vás milo prekvapí výsledný efekt.

Veríme, že ako svadobný hosť zažiarite.

Pre zaujímavé tipy či novinky nás sledujte na Facebooku a Instagrame.