Ako si vybrať farbu košele?

Pri výbere pánskeho outfitu sú farby rovnako dôležitým faktorom ako pri tom ženskom. Preto sme sa rozhodli poradiť vám pri otázke Ako si vybrať farbu košele – správne zvolený odtieň by sa mal hodiť k typológii človeka, jeho pleti, očiam aj vlasom. Muža farba dokáže rozžiariť, bude navyše vyzerať aj zdravšie a atraktívnejšie.

Farba košele podľa práce

Farbu košele by ste mali voliť aj podľa vašej profesie a pracovnej pozície. Ak pracujete v oblasti, ktorá si vyžaduje formálne odievanie, stavte na klasiku v podobe bielej košele, ktorú môžete ozvláštniť farebným, ale stále ladiacim doplnkom v podobe kravaty. Prípadne môžete zvoliť aj motýlika, ktorý upúta pozornosť a váš biznis look trochu zjemní a budete pôsobiť priateľskejšie. Klasickými obchodnými farbami je okrem bielej čierna, sivá vo všetkých odtieňoch, tmavomodrá.

Biely elegán

Začnime bielou košeľou, ktorá je klasikou v pánskom šatníku. Profesionalita, uhladenosť, elegantnosť a ľahká kombinovateľnosť – to je pánska košeľa v bielej farbe. Aj u nás patrí medzi tovar, ktorý je vždy skladom. Existuje viacero odtieňov bielej farby, preto by ste vo svojom šatníku mali mať viac ako jeden kúsok.

Pri výbere odtieňa sa snažte zamerať na to, či biela farba potláča alebo zdôrazňuje vašu pleť – jej nedostatky. Tmavšie typy pánov (hnedé vlasy, tmavá plať) vyniknú v bielej košeli, pri svetlejších pánoch radíme doladiť bielu košeľu farebným prvkom, ktorý outfit oživí.

Bielu košeľu vie nahradiť aj košeľa v odtieni champagne. Je častou voľbou najmä pre ženíchov.

Ľahko zladiteľná modrá

Páni najčastejšie siahajú po košeliach modrých odtieňov. Ak sa chcete vyhnúť problémom s ladením, siahnite po svetlomodrej košeli, ktorá ladí s neformálnym aj formálnym oblečením. Modrá farba evokuje pokoj, dôveru aj slobodu. Pristane každému mužovi, ktorého poteší aj to, že k modrej košeli ľahko doladí farebnú kravatu aj dreveného motýlika.

Dajte si pozor na rôzne odtiene týchto farieb

Ďalším obľúbeným odtieňom košele je ružová farba, pri ktorej si však treba dať pozor na odtiene. Tmavšie a sýte ružové odtiene sa hodia na bežné neformálne nosenie. Ak sa chcete zladiť so svojou partnerkou na svadbu či ples, vyberajte si zo svetlejších odtieňov ružovej.

Obdobne je potrebné voliť aj ďalšie odtiene košieľ. Svetlofialová skvele ladí s tmavomodrým oblekom a spolu so svetlosivou sa hodia aj na spoločenské podujatia. Tmavšie tóny fialovej a sivej na košeli sú však vhodné do neformálneho outfitu.

Čierna je síce nestarnúca, jej veľkým plusom je optické zoštíhlenie pánov. Patrí však medzi košele, ktoré sa vôbec nehodia na spoločenské akcie a nemali by sa ani kombinovať so sakom.

Rozveseľte farbami

Počas blížiaceho sa sychravého počasia môžete správne zvolenou farbou košele navodiť lepšiu náladu nielen sebe, ale aj svojmu okoliu. Vyberte si preto teplé prírodné tóny, ako je hnedá či červená, prípadne vzorovaný materiál. Ak si trúfate, pokojne siahnite aj po výraznej žltej alebo horčicovej.

panske kosele Venergi

Veríme, že sme vám poradili, ako si vybrať farbu košele.

Pre zaujímavé tipy či novinky nás sledujte na Facebooku a Instagrame.