Ako nosiť košeľu v lete?

Prázdninové letné mesiace k nám prišli, ani nevieme ako a prinášajú so sebou často vysoké teploty, počas ktorých by sme najradšej strávili celý deň len v chládku pri vode. Povinnosti však nepočkajú – do práce chodíme aj počas horúcich dní. Počas letných mesiacov majú, aspoň sa tak hovorí, väčšie možnosti obliekania ženy vďaka šatám a sukniam. Muži, ktorí potrebujú zachovávať biznis dresscode, musia siahnuť po slušných nohaviciach a košeli. Ako teda nosiť košeľu v lete? Poradíme vám!

Najdôležitejší je materiál

Ak sa chcete nielen v lete cítiť v košeli príjemne a nosiť ju s radosťou, nepodceňujte materiál, z ktorého je vyrobená. Stavte na prírodné organické materiály, žiadne umelé látky. Pýtate sa, prečo?

Prírodné materiály sú tou najlepšou voľbou pre našu pokožku – sú príjemné na dotyk , vzdušné, vďaka čomu bude vaša pokožka dýchať a vysoko priedušné. Prírodný materiál navyše odoláva zápachu lepšie ako umelý materiál, ktorý je nepriedušný.

To predurčuje košele z prírodného materiálu na to, aby sa stali aj vaším obľúbeným a pohodlným kúskom na každodenné nosenie.

Z košieľ značky Venergi ponúkame 100 % bavlnené košele, pri ktorých by ste však mali mať na mysli to, že bavlna je ako pravý prírodný materiál prirodzene krčivá.

Výrobca košieľ, Venergi, rokmi praxe nastavil najpríjemnejšie zloženie materiálu – 80 % špeciálne spracovanej čistej bavlny a 20 % polyesteru. Aj keď je polyester umelá tkanina, v nízkom pomere zaručuje jednoduché žehlenie aj pranie košieľ. Počas každodenného nosenia si to ani nevšimnete 🙂

Večná dilema

Téma dlhých či krátkych rukávov je večná a aj keď podľa etikety sú za každých okolností prípustné len košele s dlhým rukávom, my nechávame rozhodnutie na každom mužovi.

Ak siahnete po košeli s dlhými rukávmi, vedzte, že si jej rukávy môžete v prípade potreby vyhrnúť.

Nebojte sa farieb

Čo sa týka farebnosti košieľ, leto je ideálnym obdobím pre akékoľvek farebné uletenosti aj vzory. Nebojte sa a siahnite po odvážnejšej farebnej kombinácii či po bodkovanom vzore. Pánske košele na leto nájdete v takej širokej ponuke, až si nebudete vedieť vybrať.

Aj s biznis lookom viete počas leta vyzerať uvoľnene a k slnečným lúčom sa jednoznačne viac hodia svetlé hravé farby a tóny než tmavé pochmúrne farby.

A čo ku košeli?

Košeľu môžete nosiť v nohaviciach alebo aj voľne – je to na vás a na tom, ako sa cítite. Ak nemusíte nosiť oblekové nohavice, na výber máte rifle, populárne a pohodlné chinos nohavice, športovo-elegantné nohavice či elegantné kraťasy.

Na nohy odporúčame spoločenské poltopánky či mokasíny, v prípade uvoľnenejšieho outfitu siahnite po jednofarebných teniskách.

Čo sa týka doplnkov, ich výber je už na vás a na vašom pocite – s kravatou či motýlikom zvýšite svoju profesionalitu a seriózny look, na druhej strane však budete musieť mať košeľu po celý čas zapnutú až ku krku. Zvážte, na akú príležitosť sa obliekate a akú formu ležérnosti si môžete dovoliť.

Inšpirujte sa našimi tipmi, ako nosiť košele aj na našom Facebooku a Instagrame.