Najčastejšie chyby v pánskej móde

Módne trendy sa neustále menia. Čo sa však nemení je pravidlo, že „elegancia nikdy nevyjde z módy“. Samozrejme, prešľap sa môže podariť každému. Rozhodli sme sa preto vybrať tie najčastejšie chyby v pánskej móde, aby ste sa im mohli vyvarovať.

1. Košeľa

Košeľa je bezpochyby „must have“ prvok pánskeho šatníka. Aj keď nie je súčasťou vášho každodenného outfitu, mali by ste vedieť, ako ju správne nosiť. Košeľu si rozhodne obliekate aspoň na významnejšie udalosti, kde sa vyžaduje dávka upravenosti a elegancie. Vo vašom šatníku by preto rozhodne nemala chýbať aspoň jedna základná košeľa, najčastejšie bielej farby. Ak však túžite po niečom zaujímavejšom, pozrite si našu aktuálnu kolekciu.

Správna veľkosť

Veľkosť košele je to najdôležitejšie, podľa čoho sa pri jej výbere riadiť. Správne sediaca košeľa by vám nemala visieť na ramenách, chrbte, v páse ani oblasti hrudníku. Ramenné švy by mali byť umiestnené na okraji ramien a medzi krkom a golierom by ste mali mať rezervu na jeden prst. Viac o tom si môžete prečítať na našom blogu.

čo sa páči ženám na mužoch

Strih rukávov

Čo sa týka dĺžky rukávov, nemali by byť príliš dlhé ani príliš krátke. Ak máte oblečené sako, rukáv by mal vytŕčať približne 1,5 centimetra. Taktiež by nemal byť príliš úzky či široký – rukáv správnej šírky neprevlečiete zapnutý cez ruku.

Najviac 2 gombíky

Ak si budete rozopínať košeľu, dajte si pozor, aby ste nepôsobili vulgárne či nevkusne. Na košeli by nikdy nemali byť rozopnuté viac ako 2 gombíky.

Tielko

Chcete predĺžiť životnosť košele? Dajte si pod ňu tielko. Výhodou je, že absorbuje pot, nezanechá škvrny a zároveň zabráni presvitaniu. Nájdete ich aj u nás v bielej či telovej farbe.

2. Sako

Aj pri výbere košele je dôležitá správna veľkosť. Ak sledujete módne trendy, tak určite viete, že sú teraz v móde saká s 2 rázporkami. Nezabudnite si ich pred prvým oblečením spolu s vreckami rozstrihnúť.

Gombíky

Častým faux paux pri saku býva zapínanie. Sako s 1 gombíkom, tak pri státí ho máte vždy rozopnutý. Pri saku s 2 gombíkmi platí, že spodný gombík je vždy rozopnutý a ak máte gombíky 3, tak platí to isté – spodný sa nezapína. Vrchný gombík je individuálny.

3. Nohavice

Najväčšou chybou pri výbere nohavíc je nesprávne zvolená dĺžka. Nohavice by vám mali siahať presne po vrch topánok, nemali by sa krčiť ani odhaľovať váš členok.

4. Detaily

Dôležitú úlohu zohrávajú doplnky. Často dokážu odev povzniesť na vyššiu úroveň. V pánskej móde je najčastejším doplnkom rozhodne kravata. V našej ponuke nájde i motýliky či manžetové gombíky.

Dĺžka a farba kravaty

Kravata správnej dĺžky by sa mala nachádzať medzi hornou a dolnou časťou spony opasku. Jej farba by nikdy nemala byť svetlejšia než farba košele.

Príliš veľa doplnkov

V móde rozhodne platí, že menej je niekedy viac. Pri výbere doplnkov si preto ustriehnite ich množstvo, aby ste nepôsobili prezdobene a nevkusne.

Biele ponožky

Dúfame, že už všetci páni ovládajú, že biele ponožky do elegantnej obuvi nepatria. Ideálnou voľbou sú ponožky vo farbe obleku či nohavíc. Tí odvážnejší môžu pokojne siahnuť po ponožkách výraznej farby či vzoru.

Toto sú základné pravidlá dobre oblečeného muža. Boli vám niektoré chyby v pánskej móde povedomé?

Ak máte pochybnosti s výberom košele či doplnkov, navštívte našu predajňu Venergi na Levočskej 36 v Prešove, kde vám radi pomôžeme.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.