5 rád ako neurobiť faux pas pri nosení košele

Košeľa je základným kúskom pánskeho oblečenia. Existuje toľko rôznych druhov košieľ, že vkusu konkrétneho pána určite nejaká z nich musí ulahodiť. Aj keď košele sú pre každého, nie každý vie, ako ich správne nosiť. V dnešnom blogu vám ponúkneme 5 rád, ako neurobiť faux pas pri nosení košele. Páni, na toto nezabudnite.

trendy

Čo pod košeľu

Asi najpopulárnejšia je medzi mužmi biela košeľa. Ako sa hovorí: bielou nič nepokazíš. Avšak predsa je potrebné dať si pozor na jeden detail a tým je spodné tričko, ktoré zvyknú nosiť muži namiesto tielka. Neodporúča sa aby toto tričko bolo biele, pretože je veľmi viditeľný koniec jeho rukávu a celkovo pôsobí rušivo ako čiara alebo šrám cez vaše rameno. Namiesto bieleho radšej zvoľte svetlo sivé alebo béžové (telové) tričko.

Úhľadnosť

Nielen že by ste nikdy nemali vyjsť medzi ľudí s pokrčenou košeľou ale aj s neúhľadne zastoknutou za opaskom. Ak nepreferujete slim košele a máte úzky pás, môže sa stať, že nad opaskom sa bude zastoknutá košeľa nepekne krčiť alebo bude prevísať okolo pása. Vtedy je najlepšou voľbou po stranách košeľu vodorovne prehnúť a až tak zastoknúť za pás.

Správna dĺžka

Čo v prípade, ak si chcete košeľu nechať vyhrnutú, bez zastoknutia? Je to v poriadku, avšak nesmie to byť príliš dlhá košeľa. Mala by vám maximálne prekrývať opasok a vrecká na nohaviciach.

Správna veľkosť

V neposlednom rade si dajte pozor aj na správnu veľkosť. Košeľa by na vás nemala „visieť“. Mala by vám prirodzene sedieť na ramenách a okolo krku. Pre štíhlych pánov odporúčame modely slim, ktoré nebudú príliš odstávať na páse. Ak ste naopak napríklad pribrali, košeľa vás nesmie obopínať. Jedným z typických faux pas je, keď pánovi priam praskajú gombíky a roztvárajú sa medzery medzi nimi počas sedenia.

Čo s kravatou?

Pri nosení košele je taktiež dôležitý aj výber pánskych doplnkov. Napríklad obľúbená kravata by mala ladiť tak s košeľou ako aj so zvyškom outfitu. A pozor! Správna dĺžka uviazanej kravaty je tá, pri ktorej špička kravaty siaha po sponu na opasku. Pôsobí to neohrabane a smiešne ak je príliš dlhá alebo naopak krátka.

Ak si dáte pozor na tieto základné pravidlá nosenia, budete v košeli určite vyzerať veľmi dobre bez akýchkoľvek faux pas pri nosení košele.

Košeľa predsa pristane každému mužovi bez ohľadu na jeho vek či povolanie.

Pre zaujímavé tipy či novinky nás sledujte na Facebooku a Instagrame.