Sako a denimová košeľa? Určite áno!

Riflovina, džínsovina  či denim už nie sú žiadnou novinkou vo svete pánskej módy. Už v minulosti sme vás oboznámili s tým, že pánske džínsy v spojení so sakom sú už súčasťou casual business dress codu. Ale čo denimová košeľa a sako?

Triedenie Šatníka – Ako Na To?

Zvoľte vhodnú príležitosť

Aj tu platí tak ako pri každom outfite, že záleží na tom na akú príležitosť si svoj outfit pripravujete. Ak napríklad pracujete vo firme, kde je pevne predurčený dress code, vynechajte tmavé farby denimovej košele. Naopak, využite jemnosť farieb, ktorú džínsovina ponúka a vaše spojenie s kravatou bude vyzerať elegantne. Avšak, rozhodne nekombinujte riflovú košeľu s kravatou! Už samotný denim je výrazným materiálom na vašom outfite, nepokazte si to prílišnou extravaganciou.

Nie je oblek ako oblek

Pri denimových košeliach naozaj platí to, že existuje nespočetné množstvo odtieňov, z ktorých si môžete vybrať. Aby ste si boli istí, že ste zvolili správny odtieň košele a saka, vyskúšajte si najprv bavlnenú košeľu v podobnom odtieni ako je denimová. Vo všeobecnosti sa ku riflovine hodia saká v námorníckej modrej (pre svetlý odtieň košele) a hnedé či krémové saká pre tmavé odtiene.

Čo ak to vymeníme?

Pri voľbe denimového saka a bavlnenej košele, je dôležité aby ste sa chystali na neformálnu príležitosť, pri ktorej budete môcť uplatniť svoj ležérny štýl odievania. Táto kombinácia bola v minulom roku extrémne populárna v zahraničí, najmä u mladých ľudí pričom sa do módy vracajú staré riflové saká či bundy. Nebojte sa experimentovať aj vy!

Ženy v mužskom svete

Okrem toho, že čoraz viac žien obľubuje nosenie košieľ či dokonca kravát, je denim ako stvorený pre kombináciu s dámskymi doplnkami. Jednoduchá šatka vo vlasoch či na krku, môže vytvoriť ležérny ale príjemný outfit, ktorý rozžiari vašu osobnosť. Pri práci však dajte na riflové košele pozor a vyberajte si ich striedmo.

Tak čo poviete? Vyskúšate túto sviežu kombináciu aj vy? Pre viac inšpirácie nás navštívte na našej pobočke na Levočskej 36 v Prešove 🙂

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.