Ženy a košele

Niekedy bola táto kombinácia nepredstaviteľná, keďže košeľa bola výsadou mužov. V dnešnej dobe je však všetko inak a košele sa u žien tešia veľkej popularite. Mnohým ženám vyhovuje najmä to, že košeľa v sebe spája eleganciu a pohodlnosť v jednom.

Elegantne do práce

Košeľa je skvelým doplnkom pracovného outfitu. Hodí sa k jednoduchým čiernym nohaviciam ale aj štýlovej farebnej sukni.

Samozrejme, voľba kombinácie je iba na vás a opäť by ste sa nemali báť experimentovať. Veľkým hitom vo svete ženskej elegantnej módy sa stávajú farebné košele, ktoré sú zapnuté až ku krku.

Taktiež sú veľmi populárne obyčajné biele košele, doplnené jemnou šatkou alebo štýlovým náhrdelníkom. Ak chcete aby na vašom outfite vynikla najmä vaša košeľa, pokojne si môžete zvoliť aj vzory ako napríklad čiarky alebo bodky. Ku vzorovanej košeli sa dokonale hodí jednofarebná sukňa alebo nohavice doplnené lodičkami vo farbe košele. Mnohé ženy sa napríklad nebránia ani kravate či motýliku.

Košeľa na každú príležitosť

V dnešnej dobe si košele neoblečú len ženy, ktoré majú radi eleganciu. Jednoduchosť a štýlovosť, ktoré v sebe košele ukrývajú sa zapáčili aj ženám, ktoré majú ležérny štýl.

Napríklad kombináciou džínsov a košele vytvoríte skvelý outfit pre stretnutie s priateľmi či na výlet.

Veľa žien si obľúbilo nosenie trička s rozopnutou košeľou, ktoré pôsobí uvoľnene a dokáže vám dodať šmrnc.

Záhada zapínania odhalená

Určite ste si niekedy všimli, že na dámskych košeliach sa nachádzajú gombíky na ľavej strane pričom pri mužských košeliach sú umiestnené vpravo. Tušíte prečo to tak je?

Ešte začiatkom 13. storočia bolo nosenie košieľ výhradou bohatých dám. Nakoľko ich obliekalo a zapínalo služobníctvo, gombíky sa umiestnili na ľavú stranu, aby sa ľahšie zapínali. Muži si naopak zapínali košele sami a preto sú gombíky umiestnené na pravej strane.

Ženy a kravata

Najčastejšie ženy kombinujú košeľu a kravatu ak chcú vytvoriť retro štýl, v ktorom bola práve táto kombinácia obrovským trendom. Pruhované nohavice v spojení s bielou košeľou a čiernou kravatou či dokonca klobúkom, z vás vyčarujú pravú retro dámu.

Pri nosení kravaty by ste však mali brať na vedomie, že kravata je sama o sebe výrazným prvkom a preto je dobré nosiť ju, ale s mierou.

Taktiež môžete využiť svoju kreativitu a do svojho šatníka zapojiť saténové a hodvábne kravaty, ktoré na košeli zažiaria.

Farba aj štýl košele je na vás, no veríme, že tento blog vám pomohol vytvoriť si predstavu o tom ako zladiť košeľu a vašu ženskosť dohromady 🙂 Ženské košele nájde aj na našom eshope.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.