Malý, veľký zázrak

Malý, veľký zázrak, ktorý sa hodí každému

Áno ja takto by sa mohli nazvať manžetové gombíky. V minulosti gombíky nosila iba vyššia vrstva spoločnosti ako boli panovníci a šľachtici. Dnes je to už šperk, ktorý si môže dovoliť každý gentleman. Manžetové gombíky, alebo ako sa im vraví “manžetky” sú skvelým doplnkom a oživením klasického spoločenského odievania. Nosia sa výhradne ku košeli s dvojitou, resp. francúzskou manžetou, a skvelo tak doplnia a zvýraznia vašu osobnosť.

Oživenie klasického obleku

Doplnok, Ktorý Podčiarkne Eleganciu – Manžetové Gombíky

Telo manžetových gombíkov je vyrábané z mosadze, kovovej zliatiny, titánu alebo ocele. Tvaru a povrchu gombíkov sa medze nekladú. Môžu byť okrúhle, hranaté, 3D ale aj rôzne osobité tvary ako napríklad kotva, golfová loptička, auto či hodinky. Vedia o vás prezrádzať ešte skôr ako s niekým začnete rozhovor. Hovoria o vašich záľubách, koníčkoch alebo dokonca aj o vašom podnikaní.

Textúra a zdobenie gombíkov je samostatnou etapou. Klasicky zvyknú byť potiahnuté drahými kovmi ako sú zlato, striebro, platina, ródium. Dekorované sú však aj kryštálom, polodrahokamami, drevom, kožou. Pre ešte luxusnejší vzhľad, za ktorý si však treba priplatiť, zvyknú byť gombíky zdobené perlami, zafírom alebo diamantom.

Pre náročnú klientelu sú schopné firmy zhotoviť manžetové gombíky s nápisom, menom, iniciálkami alebo originálnym dizajnom všetko podľa vašich predstáv.

Aké a kde?

Plesy, bály, recepcie, promócie, svadby (najmä ak ste v úlohe ženícha) sú skvelými príležitosťami pri ktorých by ste mohli oprášiť vaše obľúbené manžetové gombíky. Nezabúdajte však voliť lesklú alebo matnú klasiku ozdobenú drahými kameňmi. Manžety s gombíkmi by mali zo saka alebo fraku vykúkať, preto je potrebné dbať na správnu dĺžku rukávu košele aj saka. Manžetky/gombíky sú vždy len doplnok tak ako aj hodinky, pracka opasku a spona na kravatu. Všetko spolu by to však malo ladiť. Základným pravidlo kombinovania je: striebro so striebrom, zlato so zlatom. Nie inak, aj keď v istých prípadoch môže aj striebro so zlatom vyzerať dobre.

Na menej formálne príležitosti ako sú oslavy narodenín alebo firemné podujatia, môžete voliť aj originálnejšie gombíky rôznych tvarov ktoré vyjadria vaše záľuby alebo koníčky.

Manžetové gombíky sú originálne doplnky vášho outfitu. Dopĺňajú ho ale môžu o vás aj niečo povedať. To kým ste, čo robíte, aké sú vaše záľuby to všetko sa dá povedať práve manžetkou. Preto je na zváženie, zadovážiť si  kvalitný klasický ale aj originálny gombík. U nás vo Venergi máme širokú ponuku gombíkov na formálne aj neformálne príležitosti. Stačí ak nám do kamennej predajne v Prešove zavítate a my vám radi poradíme.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.