Čo o vás prezradí košeľa, ktorú si oblečiete?

Aj vďaka čoraz častejšie povinnému dress codu vo veľkých firmách sa nosenie oblekov a košieľ u pánov ešte viac spopularizovalo. V kurze je klasická biela košeľa k obleku, ale aj košeľa ležérna a športovejšia. 

Sortiment predajcov košieľ je široký a takisto košele značky Venergi nezaostávajú svojou ponukou. Koľko pánov, toľko štýlov. Čo svojou voľbou košele o sebe (chtiac či nechtiac) prezrádzate?

 

Klasik (a nielen ráno)

Biela, čierna, krémová, bez vzorov a potlače. Zvyčajne k čiernemu obleku alebo rifliam a tmavým nohaviciam. A aj v prípade, že nejde o formálnu udalosť, pri ktorej sa to vyžaduje. Väčšinou ide o pána, ktorý si ctí tradičnosť v pánskom obliekaní a má rád čisté línie a jednoduchosť, ktorou sa pri výbere pánskych košieľ nikdy nič nemôže pokaziť. Je veľmi pravdepodobné, že to bude pán, ktorý prehnane neexperimentuje, so sklonom k perfekcionizmu a konzervatívnosti. Tým, že príliš neupriamuje pozornosť na svoje oblečenie však môže vyjadrovať zdravú sebadôveru, že dokáže zaujať svojou osobnosťou a nepotrebuje na to asistenciu svojho oblečenia. Avšak v určitých situáciách práve táto striedmosť je to, čo zaujme.

 

Individualista 

Každá výrazná farba privolá pozornosť už z diaľky a vzor na košeli zachytí zrak každého detailistu. To určite vníma aj pán, ktorý pri výbere svojej košele vsadil na pestrosť, kombináciu rôznych farieb, výrazných lemovaní a motívov. Ráta s tým, že si ho zapamätáte, čo môže byť výhodou (ale aj nevýhodou). Taktiež, to môže byť muž, ktorý sa rád presadzuje a individualizuje.

Denimová Košeľa

 

Umelec

Pán, ktorý rád ozvláštni svoju košeľu motýlikom, (navyše dnes veľmi obľúbený aj jeho drevený variant) odznakom (niečoho, čo ho zaujíma) alebo nemá problém vydržať celý večer s viazankou najrôznejšieho druhu na krku je niekto, kto si pri výbere svojej košele dal záležať. Nemá problém vyjadriť svoju osobnosť a rád odprezentuje svoj vnútorný svet a záujmy (a to je hlavne výborným znakom, že nejaké má 🙂 Často je to muž, ktorý je vnímavý k umeniu, farbám, obrazom, estetike a nemá problém obdariť komplimentom iných ľudí.

 

Denimový expert

Rifľové kúsky sú súčasťou šatníka každého z nás. Navyše, odtiene modrej pristanú v podstate každému človeku. Ešte dávnejšie pôsobiaci denim ako skôr športovejší materiál je už dnešnými variantami schopný nahradiť aj elegantnejšie materiály. Denimová košeľa určite pôsobí športovejšie, ale jej nositeľ stále zachováva vkusný štýl a pôsobí uvoľnene. Zvyčajne je to pán, ktorý nechce pôsobiť upäto a zároveň je elegantný bez zbytočného prekombinovania.

 

Flanelkár

Muž, ktorý aj na bežné nosenie uprednostňuje flanelové košele, alebo kárované či tartanové košele je zvyčajne niekto, kto má rád ležérnosť a pohodu a podvedome preferuje cítiť sa ako doma aj počas pracovného dňa alebo posedenia s kamarátmi. A nie je na tom nič neprirodzené, čo pochopil nejeden výrobca a kárované pohodlie sa vyznačuje kvalitným materiálom, príjemným na nosenie. Taktiež to môže byť aj hipstermi inšpirovaný muž a svojou flanelkou, spojenou s pôvodným účelom pracovného odevu pri manuálnej činnosti, chce vyzdvihnúť a zvýrazniť svoju mužnosť.

Košeľa je skrátka kúsok, ktorý nesmie chýba v šatníku žiadneho muža. Pozrite si našu kolekciu košieľ.

Nezabudnite nás sledujte na Facebooku a Instagrame, kde pravidelne uverejňujeme novinky 🙂