Ako si vybrať opasok?

Opasok je súčasťou mužského aj ženského šatníka. Nosí sa z praktických aj estetických dôvodov – nohavice vďaka nemu sedia ako uliate a nepadajú, zároveň oživí outfit. Pri výbere a nosení tohto doplnku platia pravidlá, ktorých dodržiavanie vás uchráni pred faux-paux.


Viac ako jeden kus

Nosiť jeden opasok k ležérnemu outfitu aj k elegantnému obleku je častou chybou. Svoj oblek doplňte iným opaskom než tým, ktorý nosíte každý jeden deň k rifliam. Elegantný opasok má prepracovanú kožu a plnú lesklú pracku, ktorá môže byť čistá, prípadne decentne zdobená. Opasok pre každodenné nosenie je z odolnejšieho materiálu, pričom môžete okrem kože zvoliť iný materiál a staviť aj na výraznejšie zdobenie.

trendy


Laďte k topánkam
 

Elegantný kožený opasok zlaďte s farbou svojich topánok – je to overená kombinácia, ktorou nikdy nič nepokazíte. Snažte sa vystihnúť presný alebo aspoň podobný odtieň topánok. Opasok môžete farebne zladiť aj s oblekom, v tomto prípade si ale nechajte poradiť – nie je modrá ako modrá, ľahko sa dá „prepisknúť” vhodný farebný odtieň. Najčastejšie sú opasky v čiernom, hnedom či tmavomodrom prevedení.

Správna dĺžka a šírka 

Pri výbere opasku je dôležité zamerať sa aj na parametre opasku. Jeho dĺžka závisí od sedu nohavíc. Meria sa od začiatku spony po strednú dierku – tento údaj sa obvykle uvádza na opaskoch a vďaka nemu sa ľahšie zorientujete. Keď už budete poznať správnu dĺžku opaska, výber a nákup bude jednoduchší.

Pozor však aj na šírku opaska, ktorá závisí od pútok na nohaviciach. Buď si ho kúpte hneď spolu s nohavicami, alebo si doma odmerajte, aký široký opasok sa vám do nohavíc zmestí. Príliš široký remeň potom do pútok nedostanete, kým príliš tenký pôsobí humorne a navyše nemusí pevne držať nohavice.

kozeny opasok

Pri výbere opaska si skontrolujte, koľko dierok máte k dispozícii do konca remeňa aj do začiatku dierkovania, pre prípad, ak by ste náhodou trochu pribrali alebo schudli.

Opasok vie byť výrazným doplnkom v mužskom odeve, preto sa oplatí investovať doň a vybrať si kvalitný kožený kúsok, ktorý vydrží. V šatníku každého muža by zároveň nemal chýbať klasický čierny elegantný variant.

Rada na záver: Svoje opasky v šatníku skladujte zavesené zvisle – nezatáčajte ich do roliek, pretože koža časom popraská a bude vyzerať obnosenejšie.

Kvalitné pánske kožené opasky nájdete v predajni Venergi.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.